T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

Etiket Sonuçları: Erasmus

Ock

Erasmus+ KA210 Very Digital Movements: Digital Heroes Projemizin İlk Hareketliliğini İspanyol Ortağımıza Gerçekleştirdik.

 

“Very Digital Movements: Digital Heroes “Erasmus+ projemizin ilk hareketliliği olan LTTA faaliyeti 10-16 Haziran  2023  tarihlerinde İspanya’nın Algeciras şehrinde gerçekleştirilmiştir. Okulumuzdan Kimya Öğretmeni Murat Alparslan, Biyoloji öğretmeni Umut Gönen , Kimya Öğretmeni Fatma Dağlı , İngilizce Öğretmeni Ebru Altundiş ve Fen Bilimleri Öğretmeni Fatma Gündoğan katılmıştır. Fransa, Hollanda ve İspanya ortaklığı ile kurulan projemiz Web 2.0 araçlarının eğitimde etkin kullanılması için tasarlanmıştır. Bir hafta Web 2.0 eğitimi alan ve İspanyol eğitim sistemi inceleyen ekibimiz iyi örneklerin kurumumuza transferini sağlamak için gözlemlerde bulunmuştur.

 

Ock

 

Erasmus+ Projemiz kapsamında, İspanyol Ortağımız “IES Kursaal” ‘ın STEM, Robotik ve Kapsayıcılık uygulamaları gözlemlendi.

 

"Discover Robotics Via STEM" Erasmus+ projemizin  İkinci Hareketliliği  olan İş Başı Gözlem (job shadowing) faaliyeti, 5-7 Haziran 2023 tarihleri arasında İspanya'nın Algeciras kentinde gerçekleştirildi. Faaliyete ev sahibi okul ile birlikte Polonya, Türkiye, İzlanda ve İrlanda'dan okullar 3’er öğretmen ile katıldı. Proje ortaklarımızdan Danimarka, Portekiz ve İspanya robotik eğitim merkezlerinden ise 2 şer temsilci katıldı. İspanya İş Başı Gözlem Faaliyetinde Okulumuzu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hüseyin Başar TURHAN, Matematik Öğretmeni Serhat ALBAYRAK ve Fen Bilimleri Öğretmeni Fatma GÜNDOĞAN temsil etmiştir.  Partner kurumların bir araya geldiği bu toplantıda ev sahibi okulun kodlama, robotik ve kapsayıcılık uygulamaları gözlemlenmiştir.

 

Bu profesyonel ev sahipliği için "IES Kursaal" Okuluna  teşekkür ederiz.

 

Ara

“SKILLS TO CATCH THE FUTURE” PROJEMİZİN 3. LTTA HAREKETLİLİĞİNİ TAMAMLADIK!

 

2022-1-RO01-KA220-SCH-000088281 No’lu, “SKILLS TO CATCH THE FUTURE “ Erasmus +projemizin “Skills for Future”hareketliliğini 15-21 Ekim 2023 tarihleri arasında Romanya’nın Targu-Jiu  şehrinde gerçekleştirdik. Sanat ve Kültür temalı etkinlikte öğrenciler bilgi işlemsel düşünme becerileri geliştirdiler. Öğretmenler için Yunan ortağımız “Open Up “ tarafından hesaplamalı düşünme becerileri ile ilgili hazırlayacakları ders planları hakkında eğitim verildi. Bilgisayarlı ve bilgisayar kullanmadan geliştirebilecekleri aktivite örnekleri gösterildi. Eğitime okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hüseyin Başar Turhan, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Berrin Kahraman, Coğrafya Öğretmeni Mesut Sarı, Fen Bilimleri öğretmeni Fatma Gündoğan ve 6 öğrenci katılmıştır.

Ara

" DISCOVER ROBOTICS VIA STEM" İSİMLİ ERASMUS+  PROJESİNE ÖĞRENCİ SEÇİMİ İÇİN BAŞVURU DUYURUSU

 

2022 Çağrı Döneminde hibe almaya hak kazanan “DISCOVER ROBOTICS VIA STEM” İsimli ERASMUS+ KA220 Projesi İspanya (Ibi) ve Portekiz(Porto) hareketliliklerine katılmak ve projede görev almak üzere  7. Sınıflardan (Genel Yetenek, Resim, Müzik) öğrenci seçimi yapılacaktır.

Projemize katılımcı olarak okulumuzda 7. Sınıfta okuyan (Genel Yetenek, Müzik, Resim) öğrenciler dahil olacaktır. Sadece Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi üzerinden yapılan projeler ve çalışmalar değerlendirmeye alınacaktır.

Katılımcı adaylar  Erasmus+  Katılımcı  Başvuru  Formunu  bu   adresten https://docs.google.com/forms/d/1ahBaqurk1lyFUpvbyBv57idmg3p2TDVxLMUwKj9zezc/edit dolduracaklardır.

Bilgilerin doğruluğundan emin olarak titizlikle doldurup on-line olarak göndereceklerdir. Buradaki bilgilerin doğruluğundan adayların kendisi sorumlu olacaktır. (Bilsem ’e herhangi bir belge getirilmeyecektir. İhtiyaç duyulması halinde belgeler istenecektir.) Başvuru linki verilen Google formlar üzerinden yapılacaktır.

Doldurulan bilgiler ışığında aday öğrenciler bir puanlamaya tabii tutulacak ve en yüksek puanı alan ilk 20 öğrenci Yabancı dil yeterlilik sınavına alınacaktır. Yabancı dil yeterlilik sınavından en yüksek puan alan ilk 15 öğrenci  sözlü yabancı dil yeterlilik sınavına ve bir komisyon tarafından temsil yeteneği ve Robotik kodlama dilleri sınavına alınacaktır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk 9 öğrenci asil olarak sonra ki 6 öğrenci yedek öğrenci olarak belirlenecektir.

 Öğrenci seçimi aşağıdaki kriterlere göre yapılacaktır.

Haz

Erasmus+ KA220 “Skills to Catch the Future”  Projemiz...

" Skills to Catch the Future” Erasmus+ projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM), 29-30 Ocak 2023 tarihlerinde İtalya’nın Pescia  kentinde gerçekleştirildi. Romanya, Türkiye, İspanya, İtalya’dan 4 okul ve Yunanistan’dan Eğitim şirketinin ortaklığı ile kurulan projede her ülkeden 2'şer temsilci katıldı. Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni  Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimlerin Öğretmeni Fatma GÜNDOĞAN bu toplantıya katılarak Kurumumuzu temsil etti.

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

May

"Discover RoboticsVia STEM" Erasmus+ projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM), 27-28 Mart 2023 tarihlerinde koordinatör ülke Polonya'nın Raciborz kentinde gerçekleştirildi. Polonya, Türkiye, İspanya, İzlanda, İrlanda'dan 6 okul ve Danimarka, Portekiz, İspanya'dan 3 robotik eğitim merkezinin ortaklığı ile kurulan 9 ortaklı projenin ilk toplantısına ortak kurumlardan 2'şer temsilci katıldı. Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimlerin ÖğretmeniFatma GÜNDOĞAN bu toplantıya katılarak Kurumumuzu temsil etti. 

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Ara

Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi  olarak KA227  Yaratıcılık İçin Okul Ortaklıkları kapsamında İngiltere Ulusal Ajansına sunduğumuz  RoboPOWER  isimli projemiz 2020 yılında  onaylanmıştır. Projemizde İngiltere( Koordinatör) , İtalya (Sicilya) , Portekiz , Polonya , İtalya ( Cenova) , Yunanistan ve Türkiye olmak üzere toplam 7 ortak bulunmaktadır. Portekiz ,İtalya ve İngiltere ortağımız Robotik alanında çalışan Lider  NGO' lardır. Okulların Robotik Kodlama becerilerinin ve dezavantajlı öğrencilerin Robotik becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen projemiz 24 ay sürecektir. Projemizin Koordinasyon ve Planlama sürecinin yapılması için 8-9 Kasım tarihlerinde İtalya'nın Sicilya kentinde ilk TPM toplantısı gerçekleşmiştir. Toplantıya Kurumumuzdan Fatma Gündoğan ve Tuğba Karaoğlu katılmıştır.