KAYSERİ / MELİKGAZİ - Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

Ara

" DISCOVER ROBOTICS VIA STEM" İSİMLİ ERASMUS+  PROJESİNE ÖĞRENCİ SEÇİMİ İÇİN BAŞVURU DUYURUSU

2022 Çağrı Döneminde hibe almaya hak kazanan “DISCOVER ROBOTICS VIA STEM” İsimli ERASMUS+ KA220 Projesi İspanya (Ibi) ve Portekiz(Porto) hareketliliklerine katılmak ve projede görev almak üzere  7. Sınıflardan (Genel Yetenek, Resim, Müzik) öğrenci seçimi yapılacaktır.

Projemize katılımcı olarak okulumuzda 7. Sınıfta okuyan (Genel Yetenek, Müzik, Resim) öğrenciler dahil olacaktır. Sadece Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi üzerinden yapılan projeler ve çalışmalar değerlendirmeye alınacaktır.

Katılımcı adaylar  Erasmus+  Katılımcı  Başvuru  Formunu  bu   adresten https://docs.google.com/forms/d/1ahBaqurk1lyFUpvbyBv57idmg3p2TDVxLMUwKj9zezc/edit dolduracaklardır.

Bilgilerin doğruluğundan emin olarak titizlikle doldurup on-line olarak göndereceklerdir. Buradaki bilgilerin doğruluğundan adayların kendisi sorumlu olacaktır. (Bilsem ’e herhangi bir belge getirilmeyecektir. İhtiyaç duyulması halinde belgeler istenecektir.) Başvuru linki verilen Google formlar üzerinden yapılacaktır.

Doldurulan bilgiler ışığında aday öğrenciler bir puanlamaya tabii tutulacak ve en yüksek puanı alan ilk 20 öğrenci Yabancı dil yeterlilik sınavına alınacaktır. Yabancı dil yeterlilik sınavından en yüksek puan alan ilk 15 öğrenci  sözlü yabancı dil yeterlilik sınavına ve bir komisyon tarafından temsil yeteneği ve Robotik kodlama dilleri sınavına alınacaktır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk 9 öğrenci asil olarak sonra ki 6 öğrenci yedek öğrenci olarak belirlenecektir.

Öğrenci seçimi aşağıdaki kriterlere göre yapılacaktır.

Kas

Velilerimize yönelik olarak "AİLE OKULU PROJESİ" kapsamında açılacak olan kursumuza kayıtlar devam etmektedir. Kayıt yaptırmak isteyen velilerimiz, Rehberlik Servisimize başvurabilirler.

Rehber Öğretmeni - Zafer ARIK

Ara

Günümüzün çocukları ve gençleri birçok yetişkinin büyüdüğü dünyadan farklı bir dünyada yetişiyorlar. Bilgi iletişim teknolojilerinin sürekli ve hızlı şekilde değiştiği ve yenilendiği bu dünyada, çocukların ve gençlerin teknolojiyi yoğun şekilde kullanmaları ve zamanlarının çoğunu çevrim içi olarak geçirmeleri nedeniyle ailelerin rolleri değişmektedir. Çocuklarına karşı olan temel ailevi sorumluluklarının yanı sıra aileler çocuklarına olumsuz internet alışkanlıkları edinmemeleri, teknolojiyi eğitimlerini destekleyici şekilde üretken ve uygun şekilde kullanmaları, dijital sınırlarda güvenli şekilde gezinmeleri, temel siber yaşam becerilerini edinmeleri ve sorumluluk sahibi küresel dijital vatandaşlar olarak yetişmeleri için rehberlik etmelilerdir. Çocukların gelişimleri ve çağın gereklerine uyumları için çocukların İnternete erişimlerini yasaklamak etkili bir yöntem değildir. Önemli olan onların birçok avantajı bulunan teknolojiyi ve İnterneti etkili, verimli, uygun ve sorumlu bir şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösterici olmaktır. Çocuklarınızın çevrim içi aktivitelerini takip etmeli, uygun seçimler yapmaları ve yaptıkları seçimlerin sonuçlarının farkına varmalarını sağlamalı, hem kontrol hem de nasihat eden olmalısınız.