T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

Haberler

Nis

22-25 NİSAN 2024 TARİHLERİ ARASINDA GÖREVLİ İZİNLİ ÖĞRETMENLER

Mrt

KURUMUMUZ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ OLARAK, AKSARAY'DA DÜZENLENEN TÜBİTAK 55. LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE YARIŞMASINDA 13 PROJEMİZ SERGİLENMEKTEDİR.

TÜRKİYEDEKİ BİLSEMLER İÇERİSİNDE EN ÇOK PROJE DAVETİ ALAN BİLSEM OLARAK, BU BAŞARIYA İMZA ATAN ÇOK DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZİ VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.

ADI-SOYADI DANIŞMAN PROJENİN ADI
CEYLİN KÖKSAL ŞADİYE A. TEKCAN LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ÖNYARGILARININ ÇEŞİTLİ FAKTÖRLERE
GÖRE İNCELENMESİ VE OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ İLE
FARKINDALIKLARININ ARTIRILMASI
ALYA YAŞLI ŞADİYE A. TEKCAN LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ÖNYARGILARININ ÇEŞİTLİ FAKTÖRLERE
GÖRE İNCELENMESİ VE OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ İLE
FARKINDALIKLARININ ARTIRILMASI
FATMA M. KARATEPE NİLÜFER KONUK HARİTALI KUTU OYUNLARININ CUMHURİYET TARİHİNİ
ÖĞRENMEYE ETKİSİ: "TARİHE SOR" OYUNU
ECEM YAVUZER NİLÜFER KONUK EĞİTSEL OYUNLARLA ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN TARİH
ÖĞRENİMİ: "BENİM TARİHİM BENİM OYUNUM"
PELİN NUR DİNÇ EBRU ALTINDİŞ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN YABANCI DİL ÖĞRENMEYE YÖNELİK
GÖRÜŞLERİ (PROJE OKULLARI ÖRNEĞİ)
EFSA ÖZÜBERK SERHAT ALBAYRAK BÜTÜN ASALLARI KAPSAYAN YENİ BİR BÖLÜNEBİLME KURALI
OSMAN SEMİH SEZGİN  ERAY DEMİRÇELİK MİKROKAMPÜS EĞİTİM ASİSTANI
YİĞİT KÖMÜRCÜ  ERAY DEMİRÇELİK MİKROKAMPÜS EĞİTİM ASİSTANI
MUHAMMED ERAY BİLİR ERAY DEMİRÇELİK MİKROKAMPÜS EĞİTİM ASİSTANI
ALİ DÜZGÜN ŞERİFE ATİK TÜRK DEVLETLERİNİN BİLİNİRLİĞİ İÇİN DİJİTAL BİR MATERYAL
ÖNERİSİ: BALTOY
HAYRULLAH CAN ÇAKIR ŞERİFE ATİK TÜRK DEVLETLERİNİN BİLİNİRLİĞİ İÇİN DİJİTAL BİR MATERYAL
ÖNERİSİ: BALTOY
CEYLİN ÜREY ŞERİFE ATİK "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" ŞİİRİNİ DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN
DİJİTAL BİR MATERYAL ÖNERİSİ: KELİMELERDE KALEMİZ
ZEYNEP EDA ŞAHİN ŞERİFE ATİK "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" ŞİİRİNİ DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN
DİJİTAL BİR MATERYAL ÖNERİSİ: KELİMELERDE KALEMİZ
BURAK ATEŞMEN ŞERİFE ATİK E-MATERYALİN (DEYİMSERİ) YÖRESEL DEYİMLERİN
ANLAMLARINI ÖĞRENME ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMES
HATİCE KABASAKAL ŞERİFE ATİK E-MATERYALİN (DEYİMSERİ) YÖRESEL DEYİMLERİN
ANLAMLARINI ÖĞRENME ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMES
ELİF ÖZGAN TURAN ŞİMŞEK LİSE ÖĞRENCİLERİNDE RASTLANAN KALIPYARGILAR VE
KALIPYARGILARIN KAYNAKLARI "KAYSERİ ÖRNEĞİ"
TENZİLE ERHAN TURAN ŞİMŞEK LİSE ÖĞRENCİLERİNDE RASTLANAN KALIPYARGILAR VE
KALIPYARGILARIN KAYNAKLARI "KAYSERİ ÖRNEĞİ"
BERAT ŞAHİN UMUT GÖNEN AGROPYRON REPENS (L.) P. BEAUV. RİZOM ÖZÜTÜ KATKISININ
DONDURULMUŞ HAMURDA KRİYOPROTEKTAN OLARAK
KULLANIM POTANSİYELİNİN ARAŞTIRILMASI
NEHİR ÖZDEMİR UMUT GÖNEN 10. SINIF LİSE ÖĞRENCİLERİNİN SU OKURYAZARLIĞI
DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: KAYSERİ ÖRNEĞİ
MUSA KILINÇER UMUT GÖNEN 10. SINIF LİSE ÖĞRENCİLERİNİN SU OKURYAZARLIĞI
DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: KAYSERİ ÖRNEĞİ

Şbt

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM DERS PROGRAMI

Ock

Erasmus+ KA210 Very Digital Movements: Digital Heroes Projemizin İlk Hareketliliğini İspanyol Ortağımıza Gerçekleştirdik.

 

“Very Digital Movements: Digital Heroes “Erasmus+ projemizin ilk hareketliliği olan LTTA faaliyeti 10-16 Haziran  2023  tarihlerinde İspanya’nın Algeciras şehrinde gerçekleştirilmiştir. Okulumuzdan Kimya Öğretmeni Murat Alparslan, Biyoloji öğretmeni Umut Gönen , Kimya Öğretmeni Fatma Dağlı , İngilizce Öğretmeni Ebru Altundiş ve Fen Bilimleri Öğretmeni Fatma Gündoğan katılmıştır. Fransa, Hollanda ve İspanya ortaklığı ile kurulan projemiz Web 2.0 araçlarının eğitimde etkin kullanılması için tasarlanmıştır. Bir hafta Web 2.0 eğitimi alan ve İspanyol eğitim sistemi inceleyen ekibimiz iyi örneklerin kurumumuza transferini sağlamak için gözlemlerde bulunmuştur.

 

Ock

 

Erasmus+ Projemiz kapsamında, İspanyol Ortağımız “IES Kursaal” ‘ın STEM, Robotik ve Kapsayıcılık uygulamaları gözlemlendi.

 

"Discover Robotics Via STEM" Erasmus+ projemizin  İkinci Hareketliliği  olan İş Başı Gözlem (job shadowing) faaliyeti, 5-7 Haziran 2023 tarihleri arasında İspanya'nın Algeciras kentinde gerçekleştirildi. Faaliyete ev sahibi okul ile birlikte Polonya, Türkiye, İzlanda ve İrlanda'dan okullar 3’er öğretmen ile katıldı. Proje ortaklarımızdan Danimarka, Portekiz ve İspanya robotik eğitim merkezlerinden ise 2 şer temsilci katıldı. İspanya İş Başı Gözlem Faaliyetinde Okulumuzu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hüseyin Başar TURHAN, Matematik Öğretmeni Serhat ALBAYRAK ve Fen Bilimleri Öğretmeni Fatma GÜNDOĞAN temsil etmiştir.  Partner kurumların bir araya geldiği bu toplantıda ev sahibi okulun kodlama, robotik ve kapsayıcılık uygulamaları gözlemlenmiştir.

 

Bu profesyonel ev sahipliği için "IES Kursaal" Okuluna  teşekkür ederiz.

 

Ara

“SKILLS TO CATCH THE FUTURE” PROJEMİZİN 3. LTTA HAREKETLİLİĞİNİ TAMAMLADIK!

 

2022-1-RO01-KA220-SCH-000088281 No’lu, “SKILLS TO CATCH THE FUTURE “ Erasmus +projemizin “Skills for Future”hareketliliğini 15-21 Ekim 2023 tarihleri arasında Romanya’nın Targu-Jiu  şehrinde gerçekleştirdik. Sanat ve Kültür temalı etkinlikte öğrenciler bilgi işlemsel düşünme becerileri geliştirdiler. Öğretmenler için Yunan ortağımız “Open Up “ tarafından hesaplamalı düşünme becerileri ile ilgili hazırlayacakları ders planları hakkında eğitim verildi. Bilgisayarlı ve bilgisayar kullanmadan geliştirebilecekleri aktivite örnekleri gösterildi. Eğitime okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hüseyin Başar Turhan, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Berrin Kahraman, Coğrafya Öğretmeni Mesut Sarı, Fen Bilimleri öğretmeni Fatma Gündoğan ve 6 öğrenci katılmıştır.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULUMUZU TAMAMLADIK. 

YENİ YÖNETİM KURULU GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR, GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİZ. DAHA ÖNCEKİ YÖNETİM KURULUNA YAPMIŞ OLDUKLARI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

OKUL AİLE BİRLİĞİ HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi Okul Aile Birliği

Banka: Vakıflar Bankası Kocasinan/KAYSERİ Şubesi

İBAN: TR90 0001 5001 5800 7302 7309 13

Eyl

Kurumumuz, Erasmus+ KA210 projeleri kapsamında ortağı olduğumuz "Very Digital Movements: Digital Heroes" isimli projemize ev sahipliği yapmaktadır. Web2.0 araçlarının eğitimde etkin kullanılması üzerine oluşturulan projemizde İspanya, Hollanda ve Fransa’dan gelen toplam 9 farklı alandan öğretmen yer almaktadır.

 

Projede katılımcılara web 2.0 araçlarının kullanımı ve etkinliklere entegre edilmesinin yanı sıra ülkemizi tanıtmaya yönelik milli ve manevi değerlerimiz de farklı etkinlerle tanıtılmaktadır. Proje Yürütücümüz Fen Bilimleri öğretmeni Fatma GÜNDOĞAN'a ve katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

Tem

Erasmus+ Projemiz kapsamında, İtalya’da Öğrenme –Öğretme Faaliyeti kapsamında  Kültürel Miras ile ilgili aktiviteler gerçekleştirildi.

“Skills to Catch the Future " Erasmus+ projemizin  üçüncü Hareketliliği  olan Öğrenme –Öğretme  faaliyeti,4-10 Mayıs  2023 tarihleri arasında İtalya’nın Pescia kentinde gerçekleştirildi. Hareketlilikte Romanya, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den öğrenciler ve öğretmenler yer almışlardır. Faaliyete Okulumuzdan Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Hüseyin Başar Turhan , Fen Bilimleri Öğretmenimiz Fatma Gündoğan, Müzik öğretmenimiz Tuğba Işıldak Tezcan  ile birlikte Scratch ve maincraft çalışan   6 öğrencimiz yer almıştır.

Tem

Erasmus+ Projemiz kapsamında, Yunanistan da ” Open Up” Eğitim Şirketi olan ortağımız tarafından Öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize bir hafta “Teaching And Coding” isimli Kurs verilmiştir.

“Skills to Catch the Future " Erasmus+ projemizin  İkinci Hareketliliği  olan Yapılandırılmış Kurs  faaliyeti, 24- 30 Nisan 2023 tarihleri arasında Yunanistan’ın Larissa  kentinde gerçekleştirildi. Faaliyete Okulumuzdan Müdür Yardımcımız ve Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz Mehmet MERT, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mehmet YILMAZ, Matematik Öğretmenimiz Eray DEMİRÇELİK, Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Fatma GÜNDOĞAN ile birlikte Scratch ve Maincraft çalışan 4 öğrencimiz yer almıştır. 

Haz

Erasmus+ KA220 “Skills to Catch the Future”  Projemiz...

" Skills to Catch the Future” Erasmus+ projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM), 29-30 Ocak 2023 tarihlerinde İtalya’nın Pescia  kentinde gerçekleştirildi. Romanya, Türkiye, İspanya, İtalya’dan 4 okul ve Yunanistan’dan Eğitim şirketinin ortaklığı ile kurulan projede her ülkeden 2'şer temsilci katıldı. Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni  Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimlerin Öğretmeni Fatma GÜNDOĞAN bu toplantıya katılarak Kurumumuzu temsil etti.

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

May

"Discover RoboticsVia STEM" Erasmus+ projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM), 27-28 Mart 2023 tarihlerinde koordinatör ülke Polonya'nın Raciborz kentinde gerçekleştirildi. Polonya, Türkiye, İspanya, İzlanda, İrlanda'dan 6 okul ve Danimarka, Portekiz, İspanya'dan 3 robotik eğitim merkezinin ortaklığı ile kurulan 9 ortaklı projenin ilk toplantısına ortak kurumlardan 2'şer temsilci katıldı. Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimlerin ÖğretmeniFatma GÜNDOĞAN bu toplantıya katılarak Kurumumuzu temsil etti. 

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Ock

Matematik ögretmenimiz Hilal Boyraz'ın iletişim Kişisi olarak yürütmüş olduğu KA220-SCH cooperation partnerships in school education "Digital Learning: E-Math Learning " ; 

Dünya problemlerinin dijital ortamda matematik ile çözülmesini, öğrencilerimizin  matematik öğrenme ve öğretmenlerimizin matematik ögretmede dijital yeterliliklerinin artırılmasını hedeflediğimiz projemizin Kurum Müdürümüz Sezer İnan ve tüm ortak ülkelerin katılımı ilk Ulus Ötesi Proje Toplantısını yaptık.

Ara

Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi  olarak KA227  Yaratıcılık İçin Okul Ortaklıkları kapsamında İngiltere Ulusal Ajansına sunduğumuz  RoboPOWER  isimli projemiz 2020 yılında  onaylanmıştır. Projemizde İngiltere( Koordinatör) , İtalya (Sicilya) , Portekiz , Polonya , İtalya ( Cenova) , Yunanistan ve Türkiye olmak üzere toplam 7 ortak bulunmaktadır. Portekiz ,İtalya ve İngiltere ortağımız Robotik alanında çalışan Lider  NGO' lardır. Okulların Robotik Kodlama becerilerinin ve dezavantajlı öğrencilerin Robotik becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen projemiz 24 ay sürecektir. Projemizin Koordinasyon ve Planlama sürecinin yapılması için 8-9 Kasım tarihlerinde İtalya'nın Sicilya kentinde ilk TPM toplantısı gerçekleşmiştir. Toplantıya Kurumumuzdan Fatma Gündoğan ve Tuğba Karaoğlu katılmıştır.