Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

0 352 3202015
0352 3202015
Gülük Mah. Boyluca Sok. No19 Melikgazi/Kayseri
Dünya ölçeğinde, bilim ve sanatta önder bireyler yetiştirmektir.
Misyon
İl genelinde tanılanan üstün/özel yetenekli bireylerin, yeteneklerinin farkında olmalarını, en üst düzeyde kullanmalarını ve Milli değerlere sahip, ülke gelişimine katkı sağlayacak bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Başarılar
Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinin ve öğretmenlerinin çalışmalarıyla; Tübitak ortaokul öğrencileri arası proje yarışması Türkiye finalinde; Fen bilgisi alanında 3 BİRİNCİLİK Matematik alanında 3 BİRİNCİLİK Kimya alanında 1 teşvik ödülü alınmıştır. Tübitak lise öğrencileri arası proje yarışması Türkiye finalinde; Matematik alanında 1 ÜÇÜNCÜLÜK Sosyoloji alanında 1 İKİNCİLİK Ulusal Çocuk kongrelerinde son 4 yılda 14 bildiri ile davet alınarak katılım sağlanmıştır. Hayalimdeki oyun parkı Resim yarışması Türkiye İKİNCİLİĞİ Voleybol konulu resim yarışması Türkiye ÜÇÜNCÜLÜĞÜ Toyota hayalimdeki araba resim yarışması Türkiye BİRİNCİLİĞİ, Dünya ÜÇÜNCÜLÜĞÜ Uluslararası Makedonya “The small Monmertre of bitola “resim yarışması diploma ödülü Hayalimdeki Meslek” Türkiye 2.’liği Bilim sanat merkezleri arası yapılan ulusal posta sanatı resim yarışması Türkiye finalinde mansiyon ödülü alanında yapılan çalışma hatıra pulu koleksiyonuna girerek posta genel müdürlüğü tarafından basılmıştır. Matematik alanındaki projemiz 2016 yılında Tübitak uluslarası jürisi tarafından, Amerika’da her yıl düzenlenen dünyanın en saygın proje fuarı olan intel isef proje fuarına seçilmiş ve 2016 yılında bu fuara Türkiyeden seçilen iki matematik projesinden biri olarak katılmaya hak kazanmıştır. Çetin Şen Bilim Ve Sanat Merkezi kurumsal olarak; 3 yıl Tubitak destekli 4004 Bilim ve Doğa Okulları Projesi yürütmüş. Toplamda 180 Öğrenciye bilim ve doğa eğitimi vermiştir. 2005-2016 eğitim ve öğretim yılında İl Milli eğitim Müdürlüğü ile Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri desteği altında ´Kayseri Bilimle Şenleniyor´ projesini organize ederek yürütülmesine katkıda bulunmuştur. 2016 yılında Bilim ve sanat merkezleri arası 5. Ulusal robot yarışmasını Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize etmiştir. 2017 yılında Bilim Ve Sanat Merkezleri fizik öğretmenlerine yönelik Tübitak destekli 4005 “Astronomi Ve Uzay Bilimleri Eğitimi” projesini yürütmüş bu kapsamda Türkiye’nin farklı illerinden 50 fizik ve fen bilgisi öğretmenine eğitim verilmiştir. 2018 yılında ´Bilimle Nefes Almak´ isimli TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kurumumuz bahçesinde gerçekleşmiştir. Ayrıca; İstanbulun Üsküdar İlçesine yeni açılan Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Ortaokulu/Lisesi’ne Türkiye genelinden Bilim ve Sanat merkezlerinin üstün yetenekli öğrencileri arasından seçilen toplam 60 öğrencinin 12si Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat merkezi öğrencisidir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2500
Öğretim Şekli :Haftaiçi 3 dönem halinde ( sabah-öğle- akşam ) ve Haftasonu Cumartesi sabah öğle
08.00-20.10
Tramvay, otobüs
Gülük Mah. Boyluca Sok. No:19 Melikgazi/KAYSERİ
İl merkezinde yer almaktadır.
TÜBİTAK
ERASMUS + KA229