T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

“Skills to Catch the Future " Erasmus+ Projemizin Üçüncü Hareketliliği.. İtalya-Pescia..

Erasmus+ Projemiz kapsamında, İtalya’da Öğrenme –Öğretme Faaliyeti kapsamında  Kültürel Miras ile ilgili aktiviteler gerçekleştirildi.

“Skills to Catch the Future " Erasmus+ projemizin  üçüncü Hareketliliği  olan Öğrenme –Öğretme  faaliyeti,4-10 Mayıs  2023 tarihleri arasında İtalya’nın Pescia kentinde gerçekleştirildi. Hareketlilikte Romanya, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den öğrenciler ve öğretmenler yer almışlardır. Faaliyete Okulumuzdan Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Hüseyin Başar Turhan , Fen Bilimleri Öğretmenimiz Fatma Gündoğan, Müzik öğretmenimiz Tuğba Işıldak Tezcan  ile birlikte Scratch ve maincraft çalışan   6 öğrencimiz yer almıştır.

01-07-202301-07-202301-07-202301-07-2023Bir hafta  süren  aktivitede  öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Kültürel Miras ile ilgili hesaplamalı düşünme  aktiviteleri gerçekleştirmişlerdir. Aynı zamanda kültürel miras ile ilgili Scratch ve Maincraft  da çeşitli aktiviteler tasarlamışlardır. Aynı zamanda İtalyan ailelerde misafir olarak kalan öğrencilerimiz İtalyan kültürü ile ilgili sosyal aktiviteler de yaptılar. Faaliyetin sonunda her ortak ülke Kültürel Miras ve hesaplamalı düşünme ile ilgili 2 ders planı ,2 proje ve 2 oyun tasarlayacaktır. Böylece fikri çıktımız olan “Dijital Kütüphane” için materyaller oluşturulmaya başlamıştır.

24 ay sürecek projemizin 3.faaliyeti olan İtalya  hareketliliği başarıyla tamamlanmış oldu.  Bu profesyonel ev sahipliği için İtalyan ortağımız “INSTITUTO COMPRESIVO LIBERO ANDREOTTI “ okuluna ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2023 - Güncelleme: 01.07.2023 00:45 - Görüntülenme: 466
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
İtalya- Pescia,