T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

" Skills to Catch the Future” Erasmus+ Projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM)

Erasmus+ KA220 “Skills to Catch the Future”  Projemiz...

" Skills to Catch the Future” Erasmus+ projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM), 29-30 Ocak 2023 tarihlerinde İtalya’nın Pescia  kentinde gerçekleştirildi. Romanya, Türkiye, İspanya, İtalya’dan 4 okul ve Yunanistan’dan Eğitim şirketinin ortaklığı ile kurulan projede her ülkeden 2'şer temsilci katıldı. Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni  Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimlerin Öğretmeni Fatma GÜNDOĞAN bu toplantıya katılarak Kurumumuzu temsil etti.

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

30-06-202330-06-202330-06-202330-06-202330-06-2023

Projenin ortak kurumları; Romanya’dan “Scoala Gimnazială ‘Sfântul Nicolae’” , Türkiye’den

“Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi" ,  İspanya'dan “ Colegio Cristo Crucificado”, İtalya’dan  “Instıtuto Compresivo Libero Andreotti “ ,Yunanistan’dan “Open Up” Eğitim şirketidir.

Partner kurumların bir araya geldiği bu toplantıda projenin tüm detayları konuşuldu, kararlar alındı, görevler paylaşıldı. İtalyan Eğitim Sistemi ve İtalyan okulun dijital alanda  uygulamaları gözlemlendi. 24 ay sürecek projemizde; Yunanistan da “Teaching and Coding” isimli bir haftalık kurs alınacaktır. İtalya, Romanya, İspanya ve Türkiye’de Öğrenme –Öğretme Faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu eğitimlerde  Kodlama ,yazılım ve Maincraft ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için hesaplamalı düşünme becerilerinin kazandırılacağı projemizin sonunda  fikri çıktı olarak “Dijital Kütüphane” oluşturulacaktır. Dijital Kütüphane Öğrencilere ve öğretmenlerimize kaynak teşkil edecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2023 - Güncelleme: 01.07.2023 00:30 - Görüntülenme: 210
  Beğen | 0  kişi beğendi