T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi

Erasmus+ Discover Robotics Via Stem Projemiz

"Discover RoboticsVia STEM" Erasmus+ projemizin ilk Ulusötesi Proje Toplantısı (TPM), 27-28 Mart 2023 tarihlerinde koordinatör ülke Polonya'nın Raciborz kentinde gerçekleştirildi. Polonya, Türkiye, İspanya, İzlanda, İrlanda'dan 6 okul ve Danimarka, Portekiz, İspanya'dan 3 robotik eğitim merkezinin ortaklığı ile kurulan 9 ortaklı projenin ilk toplantısına ortak kurumlardan 2'şer temsilci katıldı. Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hüseyin Başar TURHAN ve Fen Bilimlerin ÖğretmeniFatma GÜNDOĞAN bu toplantıya katılarak Kurumumuzu temsil etti. 

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Projenin ortak kurumları; Polonya'dan "SzkolaPodstawowanr 4" okulu ,“Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi" ,  "Şahidi Ortaokulu", İspanya'dan "IES Kursaal" okulu , İzlanda'dan "Modurmalsamtok um Russneskttvityngi" okulu,   İrlanda'dan "MuslimNational School " okulu,  Danimarka'dan "FabLabNordvest" robotik eğitim şirketi,  Portekiz'den " RoboticEduAcadem y Lda " robotik eğitim merkezi ve İspanya'dan "AssociacióEducativa i Cultural Blue Beehive" STEM ve robotik eğitim şirketidir.

Partner kurumların bir araya geldiği bu toplantıda projenin tüm detayları konuşuldu, kararlar alındı, görevler paylaşıldı. Polon Eğitim Sistemi ve Polon Okulun Kapsayıcılık uygulamaları gözlemlendi. 24 ay sürecek projemizde; İspanya, İzlanda ve Okulumuzda iş başı gözlem, Danimarka’da öğretmenler için robotik eğitimi, İspanya ve Portekiz’de öğrenciler için STEM ve Robotik eğitimleri düzenlenecektir. Projenin çıktısı olarak bir mobil aplikasyon geliştirilecektir. Okulumuz mobil aplikasyonun oluşturulmasında ortak kurumlara liderlik yapacaktır. Proje İrlanda’da yapılacak  kapanış toplantısı ile sona erecektir.

 Yeni dostlukların ve işbirliklerinin başlangıcı olan toplantıya ev sahipliği yapan "SzkolaPodstawowanr 4" Okuluna ve bizleri Avrupa’da temsil eden Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi temsilcilerine teşekkür ederiz.

 

Okulumuzun, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

25-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2023 - Güncelleme: 25.05.2023 19:12 - Görüntülenme: 221
  Beğen | 0  kişi beğendi